Onderhoud

Je sloep of tender is een kostbaar bezit en goed voor vele uren ontspanning en vaarplezier. Watersportcenter Leiden is het juiste adres voor regulier onderhoud, het verhelpen van storingen of pech. Voor we met je boot aan de slag gaan, geven we je een eerlijk advies over de werkzaamheden en kosten zodat je weet waar je aan toe bent. Want door regelmatig onderhoud zorg je er voor dat je boot in optimale conditie blijft en dat scheelt uiteindelijk in de kosten.

Stalling

Winterstalling

Zoek je een gedegen stallingsplek voor je boot in de winter? Wij bieden winter stalling aan vanaf oktober. Daarmee ligt je boot veilig en overdekt in onze hal. 

 De stallingskosten voor het seizoen 2024/2025 zijn op aanvraag. Het hellen, afspuiten van het onderwaterschip, plaatsen op een bok en in het voorjaar weer in het water leggen kost: €125,00.

Desgewenst kunnen wij onderhoud en/of reparaties verrichten aan je boot en/of motor gedurende de winterperiode en zorgen er vervolgens voor dat deze weer in bijna-nieuwstaat verkeert. 

Wij bieden helaas geen mogelijkheid om zelf te werken aan de bij ons gestalde boten. 


Boatcare producten

MVM boatcare

Maricio van Malssen, eigenaar van het watersport bedrijf MVM Boat Care heeft in 10 jaar vol passie alle methodieken bedacht en ontwikkeld om een vaartuig van A tot Z aan te pakken. Deze kennis heeft hij verwerkt in de producten die te koop zijn bij MVM Boat Care Shop. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat u als particulier zelf op een gemakkelijke en veilige manier de uitstraling van uw eigen vaartuig naar een hoger niveau kunt brengen.


cabriokap of dekkleed reinigen en herstellen

Je cabrio-kap of dekkleed is een essentieel onder deel van je sloep of tender en is nuttig omdat het verschillende voordelen biedt:

  1. Bescherming tegen weersinvloeden: De kap beschermt de boot tegen zon, wind, regen en sneeuw. Zo kan men ook bij minder mooi weer nog steeds comfortabel varen.
  2. Flexibiliteit: Door het gebruik van een 2-delige cabriokap kan men gemakkelijk wisselen tussen een open en een gesloten cabine. Dit geeft de boot meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om de boot aan te passen aan verschillende weersomstandigheden en gelegenheden.
  3. Privacy: Een cabriokap kan ook privacy bieden op de boot, waardoor de opvarenden zich meer op hun gemak voelen en meer kunnen genieten van de ervaring.
  4. Veiligheid: Bij ruw weer kan een gesloten cabine met een 2-delige cabriokap de opvarenden beschermen tegen opspattend water en de impact van golven.
  5. Diefstal: door het gebruik van een kap of kleed, wordt het lastiger om de boot te stelen. 

Kortom, een 2-delige cabriokap of dekkleed is een waardevolle toevoeging aan een boot omdat het zorgt voor meer comfort, flexibiliteit, privacy en veiligheid.

Daarom is het belangrijk dat je je kap of kleed regelmatig nakijkt voor scheuren of andere beschadigingen. Ook weersinvloeden kunnen deze beschadigen en vervuilen.

Bij Watersportcenter Leiden kun je je kap en/of dekkleed laten reinigen en eventueel laten herstellen. Wij maken gebruik van ZONKLAAR in Sneek voor het reinigen, impregneren en onderhouden van je kap en dekkleed. 

Scheuren en beschadigingen worden vakkundig hersteld door onze reperateur.